Walking Korfball

Op 4 september 2020 hebben 28 fanatiekelingen deelgenomen aan de allereerste training Walking Korfball bij FSC: dé korfbalvereniging van Steensel en Knegsel.

Wat is Oldstars Walking Korfball?

OldStars Walking Korfball (ook wel Walking Korfball genoemd) is een variant van korfbal, speciaal voor ouderen vanaf ca. 55 jaar. Walking Korfball is een variant van het normale korfbalspel waar bijvoorbeeld rennen en springen niet toegestaan is, waardoor ook ouderen veilig deze teamsport kunnen beoefenen. Tijdens de wekelijkse trainingen is gezelligheid erg belangrijk, net als op een verantwoorde manier bewegen voor ouderen. Scheidsrechters zijn niet nodig, plezier staat centraal.

Ervaringen van Walking Korfball bij FSC

De groep begint tijdens de trainingen met een zeer uitgebreide warming up, waarin bijna alle spieren die het lichaam heeft aan bod komen. Daarna werd ook de bal erbij gehaald. Uiteindelijk werd de training afgesloten met een fanatiek potje Walking Korfball.
Dat dit door de deelnemers goed opgepakt werd, bleek wel uit het luide applaus waarmee doelpunten begroet werden door zowel teamgenoten als tegenstanders.

Trainingen

Helaas ligt het aanbod, vanwege de corona maatregelen, voor onbepaalde tijd stil.
Onder normale omstandigheden beginnen we iedere vrijdag om 9.30 met een gezellig bakje koffie of thee, waarna rond 10.00 uur de training begint. Ook na de training, die ruim een uur duurt, is er nog de gelegenheid om in de kantine of buiten nog even lekker na te kletsen.

Kempen TV

KempenTV maakte een hele mooie reportage van de opening van Walking Korfball.
Deze reportage kunt u hier terugvinden.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een mail naar Carlo van der Heijden.